Translate  

Inloggen  Bezoekersteller  

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterVandaag29
mod_vvisit_counterGisteren73
mod_vvisit_counterDeze week260
mod_vvisit_counterVorige week1012
mod_vvisit_counterDeze maand4428
mod_vvisit_counterVorige maand4887
mod_vvisit_counterTotaal1054557

2e keer NPO St. Quentin

2e keer NPO St. Quentin

 

 

Henri van der Linde, wint wederom NPO-vlucht St. Quentin Afdeling Friesland’96(en 9e en 10e!).

 

29-08: Wat een verrassing. Voor de tweede opeenvolgende keer is Henri van der Linde uit Sint Jansklooster eerste geworden op de NPO-vlucht St. Quentin. Voor zijn duiven is dit een afstand van 368,017 km. Naar berekening van de snelheid van Boxtel, waar Henri in de vereniging ook eerste was, bedachten we dat de duiven zo rond kwart over twaalf zouden aankomen. Als we om kwart vóór zouden eten, hadden we voldoend tijd om ons buiten te installeren. Ondertussen was Otto van der Linde ook aangekomen. Gelukkig maar, want het eten lag nog maar net op het bord toen Otto riep dat er een Schalie op het hok zat. Was die van Henri? Ja! Van St. Quentin! De 10- 4223440 werd geklokt op 11.46.44. Je begrijpt: van eten is direct niet weer wat gekomen. Vier minuten later werden de volgende twee duiven geklokt, die later nummer 9 en 10 op teletext bleken te zijn. De derde was zijn eerst getekende.

 

Teletekst: In tegenstelling tot vorige week, toen de teletextvermelding vrij onverwachts was, zaten we nu zenuwachtig te wachten of we werkelijk weer eerste waren. Met het verschijnen van onze naam op TT 861, ging een gejuich op in het duivenlokaal. Niet alleen Henri bleek er 3 keer op te staan, maar ook H. Dikken en zn., Jan Trompetter en L. van Benthem van vereniging “De Flevopost”. De andere plaatsen werden ingenomen door Gebr. Kruisweg, H. Marsman (2x) en E. van der Linde.

 

De duiven: Alle drie de teletextduiven zijn afkomstig uit het soort van Frits Boersma uit Wolvega, waar al vele jaren een goed contact mee is.

 

  

Duiven
© 2020 - Henri van der Linde
   
| donderdag, 29. oktober 2020 || Administratie login |